FISKARS BRUK, RASEBORG

js slider

Du associerar säkert namnet Fiskars med den orange saxen, som du kanske har i din kökslåda. Saxen och många andra eleganta, högklassiga och användbara föremål har skapats i Fiskars bruk, födelseorten för Finlands äldsta företag, Fiskars. Fiskars bruk är beläget i Raseborgs stad, en dryg timmes körväg från Helsingfors.

I Fiskars bruk kan du beundra konst, design och hantverk i en naturskön, historisk omgivning. Bruket är öppet året runt och du hittar butikernas öppethållningstider på vår hemsida. På de två hotellen i Fiskars bruk sover du gott och de högklassiga restaurangerna och kafeerna ser till att du inte behöver gå hungrig.

Evenemangen lockar besökare från när och fjärran att besöka Fiskars bruk. Antikdagarna i juli är ett av de största evenemangen, som besöks av ca 10.000 personer. Andra viktiga evenemang är t.ex. de många matmarknaderna, av vilka den största är Slowfood-marknaden, som äger rum i månadsskiftet september-oktober. Konstnärernas sommarutställning och Faces-festivalen är även värda att besöka. Under året arrangeras flera evenemang med anknytning till konst och musik. Julen i bruket är också en upplevelse. Då lönar det sig att ta tid på sig att gå runt i de olika butikerna och shopparna. Där hittar du unika presenter till dina nära och kära.

Andelslaget hantverkare, formgivare och konstnärer i Fiskars – Onoma har sin egen affär, Onoma Shop i hjärtat av bruket. Totalt finns det ca 30 olika butiker och workshoppar i Fiskars bruk.

Konferensgästerna i bruket kan kombinera möten i Hotel Tegels funktionella konferensutrymmen med olika fritidsaktiviteter i den fina bruksmiljön.

Den som är intresserad av brukets historia kan besöka Fiskars museum, där historier från forna tider fascinerar såväl gammal som ung.

En fartfylld attraktion för familjens yngsta och t.o.m. lite äldre är lekparken med sitt sjörövarskepp, samt skateparken i övre bruket.

Fiskars järnbruk grundades i Fiskars by år 1649. Idag är bruksbyn hem för ca 600 personer, av vilka ca 100 idkar affärsverksamhet i bruket. Den historiska och natursköna omgivningen, det breda utbudet av design-, hantverks- och konstbutiker samt de högklassiga hotellen, restaurangerna och kafeerna gör Fiskars bruk till den största turistattraktionen i västra Nyland, med mer än 150.000 besökare per år. Fiskars bruk erhöll utmärkelsen ”Årets turistdestination 2015” av resejournalisternas förening Matkailutoimittajien Kilta.

Se Fiskars time elapse video och läs en blogg om Fiskars bruk.

Kontaktperson: Fiskars Village Info
Adress: Fiskarsvägen 336, 10470 Fiskars, Raseborg
Telefon: +358 19 277 7504
e-post: fiskarsvillageinfo@fiskars.com

Besök vår webbsida

Språk vi behärskar: Svenska, finska, engelska