GULLÖ GÅRD & KROG, RASEBORG

js slider

Gullö gård är belägen i Ekenäs skärgård i Raseborg. Gården har anor från 1500-talet och ligger naturskönt i innerskärgården cirka 20 minuters bilväg från Ekenäs centrum.

Gullö krog är en beställningsrestaurang för familjefester, bröllop, konferenser och möten. Krogen är inrymd i gårdens mäktiga stenladugård från 1860-talet. Salen rymmer 100 gäster. Vi serverar närmat i ordets egentliga bemärkelse: vilt, svamp och bär från våra egna skogar, fisk och sjöfågel från den omgivande skärgården, grönsaker och örter från trädgård och växthus. Krogen är öppen från april till december.

I maj blommar 30 000 narcisser i Blomdalen, en 500 meter lång promenadstig i anslutning till Gullö krog. Vi firar vårens ankomst med  kaféöppet i krogens övre våning och serverar salta och söta delikatesser under ett par veckors tid. Grupper och större sällskap ber vi vänligen boka på förhand så att köket kan förbereda sig.

Vi hyr ut tre stugor i den gamla kulturmiljön kring gården till sommar- och veckoslutsgäster. De ligger alla på kort avstånd från badstranden, båtbryggan och gårdsbastun. Roddbåt ingår i stughyran, utombordsmotor finns att hyra.

Gullö erbjuder fina möjligheter till fiske under vår och höst. Ni kan fiska på egen hand eller anlita en professionell fiskeguide.

Kontaktperson: Lena Aschan
Adress: Gullövägen 319, 10600 Ekenäs, Raseborg
Telefon: +358 40 766 5340
e-post: info@gullo.fi

Besök vår webbsida

Språk vi behärskar: svenska, finska, engelska, tyska, grekiska