VILLA KOSTHÅLL, RASEBORG

js slider

Välkommen till Villa Kosthåll, en mysig restaurang vid havsstrand i Skogby, Raseborg. Du finner oss öster om riksväg 25, mellan Ekenäs och Hangö, en bra plats att ta en paus på, med god mat och gott kaffe.

Villa Kosthåll är öppet året runt och serverar mat á la carte och kaffe med hembakt kaffebröd. Vi har A-rättigheter. Hos oss hittar du också en raritet: en gammaldags jukebox, som fortfarande fungerar!

Vår terrass erbjuder fin utsikt mot havet och du kan även komma med båt till oss, vår brygga är precis invid farleden.

Teemu är en skicklig kock och köksmästare, som gärna tillreder festmåltider för dig och ditt sällskap (max ca 40 personer) om du vill hyra våra utrymmen för privata fester.

Skogby är en trevlig liten by i historisk omgivning. Marken ägs av Fiskarsbolagen och vårt hus var ursprungligen Skogby sågverks kantin och kontor, samt sågens grundares, Mauritz Hisingers hem.

Sågverkets verksamhet lades ner 1987 och 2009 övertog de nuvarande ägarna, Ulla och Teemu Leppänen villan, där de grundade restaurang Villa Kosthåll.

Skogby låg under andra världskriget invid den s.k. Harpaskoglinjen, som utgjorde gränsen mellan det av ryska militären annekterade Hangö och övriga Finland. Man kan ännu se gränsen med pansarhinder samt löpgravarna i terrängen. På beställning ordnar vi turer längs Harparskoglinjen, med vår guide, som berättar om historien för 70 år sedan.

Öppethållningstider: Året runt tis – tor 11.00 – 20.00, fre – lör 11.00 – 21.00, sön 11.00 – 19.00.

Kontaktperson: Ulla och Teemu Leppänen
Adress: Rantakaari 16, 10680 Skogby, Raseborg
Telefon: +358 45 328 3185 eller +358 40 773 8385
e-post: info@villakosthall.com

Besök vår webbsida

Språk vi behärskar: Svenska, finska, engelska