SLOTTSKNEKTENS STUGA, RASEBORG

js slider

Raseborgs slott byggdes på 1370-talet och var ett viktigt civilisationens centrum i södra Finland under de påföljande 200 åren.  (Slottet gav också namn åt den nuvarande staden Raseborg.) I mitten av 1500-talet, då redan Ekenäs och Helsingfors hade grundats, övergavs slottet och förföll i Törnrosasömn. Först 300 år senare upptäcktes slottsruinen och man började restaurera slottet. År 1893 byggdes ett värdshus invid slottsruinen, man kallade det Turisthyddan. Idag heter det röda huset Slottsknektens Stuga och slottsruinerna är restaurerade.

Slottsknektens stuga med plats för ca 70 personer inomhus och lika mycket ute på terassen, serverar sommartid lunchmeny och middag ala carte. Också kaffe och förfriskningar kan du få och vi har fulla A-rättigheter. Från 1.5-31.8 har vi öppet alla dagar. Vi öppnar när som helst under året på beställning och till jul dukar vi upp vårt magnifika julbord. Både från matsalen och från den stora terrassen har du en fin utsikt över Raseborgs slottsruiner.

Vi vinnlägger oss om att servera närproducerad mat och dryck och i mån av möjlighet ekologiskt. Vår bagare bakar allt bröd själv och Knektens maltlimpa kan du också köpa med hem.

På sommaren har vi djur på gården, t.ex. får och grisar. Om du vill hyra en cykel, så har vi några att hyra ut.

Vår stolthet är medeltida middagar i festsalen i slottsruinerna. Du kan beställa en sådan för ditt sällskap, kontakta oss för närmare information.

Vi säljer inträdesbiljetter till slottsruinerna och du kan boka en guidad tur i slottet hos oss. Bland annat slottsfru Katarina eller konstnärinnan Helene Schjerfbeck är karaktärerna i våra dramatiserade guidningar.

Vi ordnar också tidsresor för barn.

Vid andra större evenemang på området under sommaren, t.ex. medeltida marknaden, Raseborgs sommarteaters föreställningar eller Snappertunadagen har vi specialmenyer som passar till temat. Du kan t.ex. komma på en 2 eller 3 rätters teatermeny före eller efter teaterföreställningen eller äta en medeltida middag i Riddarsalen i borgen under det medeltida veckoslutet.

Kontaktperson: Anne Ingman, Mikael Kokkonen
Adress: Raseborgs slottsväg, 10710 Snappertuna, Raseborg
Telefon: +358 19 234 015
e-post: info@slottsknekten.fi

Besök vår webbsida

Språk vi behärskar: Svenska, finska, engelska, tyska