VÄSTRA NYLANDS GUIDEKLUBB, RASEBORG

js slider

Fastän staden Raseborg grundades så sent som 2009, har det funnits bosättning i området sedan urminnes tider. Staden erbjuder en lång och dramatisk historia, många intressanta platser och otaliga historier om livet i södra Finland förr och nu.

Raseborg är en vidsträckt stad nästan 100 km x 100 km och har inom sina gränser flera större och mindre samhällen. Ekenäs, 1700-tals trästaden, grundad 1546 av Kung Gustav Vasa, är säkert den mest kända delen av Raseborg. Karis är en järnvägsknutpunkt och i Pojo ligger den historiska järnbruken, Fiskars och Billnäs.

De små byarna inom stadsgränsen, såsom Snappertuna, Bromarv och Tenala har alla sin speciella charm. Med en kunnig guide hittar du även fram till de små samhällena som ligger utmed byvägarna.

Västra Nylands Guideklubb har i mer än 40 år guidat turister runt i vår bygd. De historier vi berättar ger liv åt byggnader och platser. De historierna finns bara i vår repertoar, du kan inte hitta dem någon annanstans, varken i skrift eller på nätet. Vi för dig till Raseborgs Slottsruiner, till Bromarv skärgårdshamn, till Tenala kyrka från 1300-talet. Vi guidar dig i Fiskars och Billnäs och berättar om funkisarkitekturen i Karis.

Våra medlemmar guidar dig också i naturen och skärgården, vi skådar fåglar, stora djur och småkryp.

Vi tar dig till arkeologiska utgrävningar och gör olika dramatiserade promenader i tidsenlig klädsel.

Vi tipsar om maten, som gör västra Nyland ett mecka för dig, som vill prova på de läckerheter, som våra kockar, våra lantbrukare och vår natur producerar.

Oftast är det grupper, som engagerar en lokal guide. Men räds inte för att anlita våra tjänster också för mindre sällskap!

Vår taxa är från 75.00 € för 1.5 timmar. På vår hemsida finner du prislistan och presentation av våra guider.

Kontaktperson: Västra Nylands Guideklubb
Adress: Turistbyrån, Rådhustorget, 10600 Ekenäs Raseborg
Telefon: +358 19 289 2010
e-post: guide@raseborgsguider.info

Besök vår webbsida

Språk vi behärskar: Svenska, finska, engelska, franska, tyska