KÖTTKONTROLLEN, RASEBORG

js slider

Köttkontrollen har äran att vara västra Nylands och Raseborgs minsta köttbutik. Räknat i kvadratmeter, alltså. Men urvalet, kunskapen och betjäningen är unik och långt ifrån smått.

Byggnaden, där Köttkontrollen finns, har tidigare inrymt en köttkontroll, därav namnet.

Våra kockar, Mikael Kokkonen och Samuel Mikander är unga och flitiga. Samuel hör till Finlands Kocklandslag, vilket är en kvalitetsutmärkelse, som är få förunnad.

Restaurangen, som kan klassificeras som en informell gastropub, rymmer några tiotal gäster, så vi rekommenderar att du bokar bord. Vi tillreder maten från grunden och använder samma råvaror, som vi säljer i butiken.

Vintertid är restaurangen öppen onsdag–torsdag 16–22, fredag 16–23 , lördag 11–23, söndag 11–21. Längre vid behov. Köket stänger en timme tidigare. Sommartid, 1.6-31.8 alla dagar: ons-lör 11-23, sön-tis 11-20.

Speciellt populär är vår veckoslutsbrunch och ofta bjuder vi på program i restaurangen. Restaurangen serverar öl och vin och drinkar. Besök vår soliga terass under sommaren.

I köttbutiken basar Pontus Berglund med lång erfarenhet i branschen. Köttet kommer från regionens lantgårdar och Pontus kan berätta varifrån varje köttstycke kommer. I mån av möjlighet väljer vi ekologiskt. Principen är ”från nos till svans”, vi vill lära våra kunder att använda alla delar av djuret.

Förutom kött, saluför vi även lokalt producerade ostar, grönsaker, öl, senap, saft och annat, som sätter en guldkant på måltiden.

Butiken har öppet vardagar 11–19, lördag 9–14. Vi har även en köttdisk i Ekenäs, M-Market Centrum, som är öppen må-fr 10-19, lö 9-14.

Kontaktperson: Mikael Kokkonen och Samuel Mikander
Adress: Skolgatan 10, 10300 Karis, Raseborg
Telefon: +358 19 233 700, butik +358 19 233 701
e-post: mail@kottkontrollen.com

Besök vår webbsida

Språk vi behärskar: Svenska, finska, engelska