BOVIK, RASEBORG

js slider

På Bovik bor, förutom värdparet, Ûlle och Sebastian, också hundar, får av finsk lantras och boskap av ostfinsk ras, på finska kallad ”kyyttö”. Bovik är en ekologisk lantgård, som ligger i Snappertuna, Raseborg.

På Bovik föder man upp får av traditionell finsk lantras. Rasens kött är uppskattat av såväl restauranger som privatpersoner. Bovik säljer ett stort urval av produkter tillverkade av ull och lammskinn. Det bor ca 250 tackor, ett tiotal bässar på garden och årligen föds ca 500 lamm.

På gården bor även nötboskap av ostfinsk ras, s.k. kyyttö. Denna sällsynta art passar bra i det finska klimatet och köttet är speciellt läckert.

Till Bovik kan du komma på besök med din grupp. Speciellt s.k. Technical Visits, dvs grupper, som kommer för att professionellt utcveckla sina kunskaper i boskapsskötsel och landskapsvård är välkomna. På traktens marknader och evenemang kan du träffa Boviks värdpar och handla produkter från gården. Produkter säljs även direkt från gården. Kontakta Ülle eller Sebastian innan du kommer.

Kontaktperson: Ülle & Sebastian Nurmi
Adress: Boviksvägen 25, 10600 Ekenäs, Raseborg
Telefon: Ülle +358 500 207 778, Sebastian +358 50 581 0721
e-post: studio.sebastian@netlife.fi

Besök vår webbsida

Språk vi behärskar: Finska, engelska, svenska, estniska, ryska, tyska