TAMMISAARI VANHA KAUPUNKI, RAASEPORI

Tammisaari sai kaupunkioikeutensa Ruotsin kuninkaalta Kustaa Vaasalta vuonna 1546. Kuningas halusi vahvan kauppapaikan vastapainoksi saksalaisten hallitsemaan Revalin (nykyinen Tallinna) hansakaupunkiin. Tammisaari ei kuitenkaan täyttänyt kuninkaan odotuksia, joten kuningar perusti 1550 Helsingin. Tammisaari säilyi idyllisenä pikkukaupunkina, ja juuri sellainen Tammisaari on tänäkin päivänä.

Tammisaaren vanha kaupunki pienine 1700- ja 1800 luvun puutaloineen sijaitsee niemellä, jota ympäröi meri ja kaunis saaristo.

Vanhan Kaupungin kadunnimet, kuten Liinankankurinkatu ja Hatuntekijänkatu, viittaavat aikaan jolloin kaupungin asukkaista moni oli kädentaitaja ja kaupunki oli suurelta osin omavarainen. Kävele Vanhassa Kaupungissa, katso kadun nimiä, ne kertovat millaista käsityötä tehtiin juuri sillä kadulla. Käy kirkossa, kävele rantaa pitkin Raippatorilta, jossa häpeäpaalu vielä muistuttaa kaupunkilaisten tekemistä rikoksista, Kalastajatorille, mihin entisajan kalastajat tulivat myymään saalistaan.

Tänä päivänä kalastajat ja muut kauppiaat löytyvät keskeltä kaupunkia, Raatihuoneentorilta joka keskiviikko ja lauantai aamupäivä. Raatihuoneentorilta alkaa myös Suomen vanhin kauppakatu pienine putiikkeineen.

Stallörenin puistossa on uimaranta, lasten leikkipaikka ja monta ravintolaa ja kahvilaa jossa voit nauttia paikallisista juomista ja ruuista.

Osoite: 10600 Tammisaari, Raasepori

Vieraile kotisivullamme