MUSTION LINNA, RAASEPORI

Krokotiili patsas Mustion Linnan puistossa Krokotiili patsas Mustion Linnan puistossa
Mustion Linnan hotellihuone Edelfelt rakennuksessa Mustion Linnan hotellihuone Edelfelt rakennuksessa
js slider

Mustion Linnan historia ulottuu yli 200 vuoden taakse ja on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista. Kartano sijaitsee Länsi-Uudellamaalla, Raaseporin kaupungissa, Helsingistä 80 km rannikkoa pitkin länteen, pienen Mustion kylän vieressä.

mustionlinna.fi

#hotelli #ravintola #museo #puisto #kesäteatteri #sauna #tapahtumia #aktiviteetteja

shop.mustionlinna

 

Hotelli

Mustion Linna sijaitsee Länsi-Uudellamaalla, Raaseporin kaupungissa. Kartanohotelli Mustion Linnan viisi historiallista hotelli rakennusta sijaitsevat idyllisessä puistossa, jonka läpi virtaa luonnonkaunis Mustion joki. Nämä viehättävät, moderneiksi hotellihuoneiksi kunnostetut 1800-luvun alun rakennukset olivat ennen rautaruukin työläisten asuntoja.

Kaikkiaan hotellissa on kolmekymmentä kahden hengen huonetta ja 8 yhden hengen huonetta sekä yksi kaksikerroksinen sviitti aivan joen rannalla. Kaikissa hotellihuoneissa on wc ja suihku.

Majoitus historiallisissa rakennuksissa on elämys! Tapahtuipa vierailunne täällä työn tai vapaa-ajan merkeissä, tarjoamme ainutlaatuisen kokemuksen paikassa, jossa yhdistyy menneen ajan tunnelma ja nykyajan mukavuudet.

 

Ravintola

Ruokafilosofiamme rakentuu ylpeydelle ainutlaatuisista raaka-aineista. Keskellä maaseutua se on oikeasti mahdollista! Metsät ovat täynnä riistaa, Mustiolla on oma mylly, perunat ja kananmunat tulevat viereiseltä tilalta. Mustiolla luonto on lähellä. Näemme metsän loputtomana raaka-ainevarastona, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Tervetuloa Mustion Linnan ravintola Linnankrouviin löytämään makuja, jotka jäävät mieleen.

 

Ryhmät ja tapahtumat

Mustion Linnankrouvin tapahtumissa näkyy koko elämän kirjo.
Ravintolamme järjestää nimenantojuhlia, häitä, hautajaisia ja kaikkea siltä väliltä.

Ryhmämenut räätälöimme aina asiakkaiden toiveet ja tarpeet huomioiden oli kyseessä sitten kahvitilaisuudet kuin useiden ruokalajien juhlaillalliset ohjelmineen. Keittiömestarimme, sommelierimme ja kondiittorimme suunnittelevat menut yhteistyössä ja asiakasta kuunnellen.

Elämä on juhla! Voitte tiedustella menu- suosituksiamme myyntipalvelustamme: info@mustionlinna.fi

 

Mustion Linnan tapahtumakalenteri 

 

Museo ja puisto

Kartano toimii nykyään museona, jossa järjestetään yleisölle opastettuja kierroksia.

Puurakenteista päärakennusta ympäröi yksi Suomen suurimmista yksityisistä vanhoista puistoista.

Linna rakennettiin vuosina 1783–1792 Magnus Linder II toimesta.
Rakennus on Suomen suurin ei-kirkollinen puurakennus ja se edustaa tyylisuunnaltaan siirtymäkautta rokokoosta uusklassisismiin, kun taas sisustus on kokonaan kustavilainen.

Päärakennuksen mielenkiintoisimmat kohteet ovat parkettilattiat, erityisesti neljästä eri puulajista tehty patruunan työhuoneen lattia ja toisessa kerroksessa sijaitseva vierashuone, “kuninkaan huone” jossa yksi kuningas (Kustaa III) ja kaksi tsaaria (Aleksanteri I ja Aleksanteri II) ovat levänneet.

Eräs Mustion Linnan loistokkaimmista aikakausista oli Hjalmar Linderin aikana, 1900-luvun ensimmäisinä vuosina. Hän omisti mm. maata yhteensä 64 000 ha ja osti yhden Suomen ensimmäisistä autoista vuonna 1902. Muiden mukana Hjalmar Linderin vieraina Mustiolla ovat olleet Jean Sibelius ja Louis Sparre.

Puista päärakennusta ympäröi yksi Suomen suurimmista yksityisistä puistoista. Puisto rakennettiin alun perin barokkityyliin vuonna 1787,
mutta Fridolf Linder uudisti puiston 1800-luvun lopulla englantilaistyyliseksi puistoksi. Hän istutti puistoon monia eksoottisia, Suomessa epätavallisia puita eri puolilta maailmaa.

Nykyään puisto tarjoaa rauhaa sielulle kiemurtelevine polkuineen, huvimajoineen, romanttisine siltoineen, patsaineen sekä ainutlaatuisine kelluvine lummepolkuineen.

Puisto ja linna sijaitsevat lähellä vanhaa viehättävää Mustion ruukkikylää, jonka historia ulottuu ruukkiteollisuuden alkuaikoihin 1500-luvun lopulle. Monet perinteiset okrankeltaiset ja punamultaiset rakennukset ovat peräisin rautaruukin ajoilta.

 

Tervetuloa Mustion Linnaan!