FISKARSIN RUUKKI, RAASEPORI

js slider

Varmaan yhdistät Fiskars-nimen keittiölaatikossassi oleviin oransseihin sakseihin. Sakset, sekä monet muut tyylikkäät, laadukkaat ja käytännölliset esineet ovat saaneet alkunsa Fiskarsin ruukissa, joka on Suomen vanhimman yrityksen, Fiskarsin synnyinpaikka. Fiskarsin ruukki sijaitsee Raaseporin kaupungissa, runsaan tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Fiskarsin ruukki tarjoaa elämyksiä taiteen, designin ja käsityön parissa luonnonkauniissa ja historiallisessa ympäristössä, vuoden ympäri. Ajankohtaiset aukioloajat löydät ruukin verkkosivuilta. Ruukin kaksi tasokasta hotellia takaavat vierailijalle hyvät unet, ja mahat täyttävät tasokkaiden ravintoloiden ja kahviloiden antimet.

Tapahtumat houkuttelevat vierailijoita läheltä ja kaukaa vierailemaan Fiskarsin ruukissa. Heinäkuun Antiikkipäivät on yksi suurimmista, jossa kävijämäärä on noin 10.000 vierailijaa. Muita suosittuja tapahtumia ovat esim. monet ruokamarkkinat, joista suurimpana syys-lokakuun vaihteessa pidettävät Slowfood markkinat, suosittu taiteilijoiden kesänäyttely Faces -festivaali. Taiteeseen ja musiikkiin liittyviä tapahtumia järjestetään pitkin vuotta. Myös joulu on Fiskarsin Ruukissa ihmeitä täynnä! Tällöin kannattaa kierrellä putiikkeja ajan kanssa, sieltä löytyvät uniikit ja tärkeimmät lahjat rakkaille.

Fiskarsin Käsityöläisten, Muotoilijoiden ja Taiteilijoiden Osuuskunta Onoma pitää omaa kauppaa Onoma Shopia, Ruukin sydämessä. Onoman lisäksi Ruukissa on yhteensä noin 30 putiikkia ja pajaa.

Kokousvieraat voivat mutkattomasti yhdistää kokoustamisen Tegel kokoushotellin tyylikkäsissä ja hyvon varustelluissa tiloissa, sekä vapaa-ajan aktiviteetit upeassa ruukkimiljöössä.

Menneestä ajasta kiinnostuneen tärkein vierailunkohde on Fiskarsin museo, jossa mennyt aika ja tarinat tempaavat mukaansa kaikenikäiset.

Leikkipuiston merirosvolaiva sekä yläruukin skeittipuisto houkuttelee perheen pienimmät, ja miksei hieman isommatkin vauhdikkaisiin menoihin.

Fiskarsin rautaruukki perustettiin Fiskarsin kylässä vuonna 1649. Nykyään Ruukkikylä on noin 600 asukkaan koti, joista noin sadalla on myös liiketoimintaa Ruukissa. Historiallinen ja luonnonkaunis ympäristö, laaja tarjonta design- käistyö- ja taideputiikkeja ja pajoja sekä korkealaatuisia ravintola ja majoituspalveluita tekevät Fiskarsin Ruukista Länsi-Uudenmaan tärkeimmän matkailunähtävyyden joka vuodessa houkuttelee yli 150.000 kävijää. Fiskarsin Ruukki sai ”Vuoden Kotimainen Matkakohde 2015” – nimityksen Matkailutoimittajien Kiltalta.

Lue Fiskarsin ruukista kertovat blogit:

http://blog.visithelsinki.fi/paivaretkikohde-helsingista-hidasta-elamaa-fiskarsin-ruukissa/

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/?s=fiskars

Fiskars time elapse video

 

Yhteyshenkilö: Fiskars Village Info
Osoite: Fiskarintie 336, 10470 Fiskars, Raasepori
Puhelin: 019 277 7504
sähköposti: fiskarsvillageinfo@fiskars.com

Vieraile kotisivullamme

Kielet joita hallitsemme: Suomi, ruotsi, englanti