Lohja

Lohja

Lohja – omenakaupunki

Lohja, Länsi-Uudenmaan suurin kaupunki, sijaitsee n. 60 km Helsingistä Etelä-Suomen suurimman järven, Lohjanjärven rannalla. Järvi tarjoaa monenlaista virkistystä: uimarantoja, melontaa sekä erilaisia tapahtumia järven rannoilla. Useimmat Lohjan majoitusliikkeet löytyvät rantojen tuntumasta.

Lohja on erityisen tunnettu laajoista omenaviljelyksistään. Vuoden omenatyttö valitaan syyskuussa, jokavuotisilla Omenakarnevaaleilla.

Lohjan luonto on erityisen kaunis. Kalkkipitoinen maa sopii erityisen hyvin isoille lehtipuille ja reheviin puutarhoihin. Aja Lohjansaarelle ihailemaan Lohjan suurinta tammea nimeltään Paavolan tammi.

Urheilullisille vieraille on Lohjalla miltei kaikki urheilulajit tarjolla.

Voit tutustua länsiuusmaalaiseen kulttuurielämään monella festivaaleilla ja tapahtumilla ympäri Lohjaa. Suurin tapahtuma on Menneen Ajan Joulumarkkinat.

Sammatin kylässä voit kulkea kansallisepoksemme, Kalevan, kirjailijan Elias Lönnrotin jalanjäljissä.

Yhä edelleen louhintakäytössä oleva Tytyrin kaivoksessa voit eläytyä entisajan kaivosmiehen elämään ja työolosuhteisiin. Kaivosmuseo sijaitsee n. 100 m maan alla kun taas tämän päivän kaivosmiehet tekevät työtä 300-400 metrin syvyydessä. Kaivoksessa on myös vuokrattavana Tytyrisali, jossa voi pitää kokouksia tai järjestää juhlia.

Välillä popup ravintola vierailee Tytyrisalissa jolloin illallispaikat myydään hetkessä loppu. Halloween ja muita lapsiystävällisiä tapahtumia järjestetään kaivoksessa.

Lohjan Matkailupalvelukeskus

Laurinkatu 50, 08100 Lohja

044 369 1309

tourist@lohja.fi

http://www.visitlohja.fi/

https://www.facebook.com/lohjan.matkailupalvelukeskus?fref=ts

https://twitter.com/visitlohja

https://www.instagram.com/visitlohja/