Kirkkonummi

Kirkkonummi

Kirkkonummi – lähinnä Helsinkiä sijaitseva kunta

Kirkkonummelaiset yleensä sanovat ”eihän meillä ole paljoakaan näkemisen arvoista”. Haluamme kuitenkin olla toista mieltä ja kiertää Kirkkonummea – etelässä meri ja upea saaristo, pohjoisessa isot metsät, Nuuksion kansallispuisto ja lukuisat ratsastustallit.

Kirkkonummen keskustassa rakennetaan ahkerasti. Nykyaikainen keskusta levittäytyy keskiaikaisen harmaakivikirkon ympärille. Kirkkonummi on kunta johon monet perheet pääkaupunkiseudulta muuttavat. Lähemmäksi luontoa, enemmän neliöitä pienemmällä hinnalla.

Moottoritien eteläpuolella on Porkkalanniemi jolla on dramaattinen historia, erityisesti ns. Porkkala parenteesin aikaan, eli aika toisen maailmansodan jälkeen jolloin Neuvostoliitto vuokrasi suuren osan Länsi-Uuttamaata laivastotukikohdaksi.

Kirkkonummen keskustan pohjoispuolella löydät mitä kauneimpia maisemia. Mäki ylös mäki alas kulkevat pikkutiet, järvien, metsien, peltojen, maatilojen ja tallien ohi. Pohjoiskirkkonummella Nuuksion kansallispuisto tulee vastaan, aarre jonka Kirkkonummi jakaa naapurikuntien, Vihdin ja Espoon kanssa. Vaella valtavissa metsissä, nauti erämaasta, vain puolen tunnin matkan päässä Helsingistä.

Matkailuinfo

Luckan i Kyrkslätt

Asematie 3, 02400 Kirkkonummi

09 296 3830

kyrkslatt@luckan.fi

http://kyrkslatt.luckan.fi/turistinfo/

http://www.kirkkonummi.fi/matkailu