Inkoo

Inga-market

Inkoo – pieni ja ystävällinen

Inkoo on pieni kunta Länsi-Uuudellamaalla molemmin puolin kantatietä 51. Etäällä näkyvät pienet kyläyhteisöt rehevien peltojen keskellä,  ja kiemurtelevat kylätiet herättävät kävijän utelijaisuutta – minne kantatien varrelta lähtevät pikkutiet vievät?

Inkoossa mikään ei ole isoa, kaikki on pientä, ystävällistä ja vieraanvaraista. Yrittäjät itse ovat toimintansa luoneet ja palvelevat sinua sydämellisesti tarjoen niitä pieniä tai suuria lisäarvoja joita et olisi voinut odottaakaan.

Inkoon kyläkeskustaa koristaa keskiajan harmaakivi kirkko ja sitä elävöittää kesällä pidettävä Inkoonpäivä sekä syksyllä järjestettävät perunamarkkinat. Ensimmäinen peruna Suomessa sanotaan olleen kasvatettu Fagervikissä, tästä tuleekin joka vuosi syyskuussa järjestettävien Inkoon perunamarkkinoiden perinne. Fagervik oli yksi monista Länsi-Uudenmaan rautaruukeista. Gammelgårdenin ulkoilmamuseo on tunnelmallisten joulumarkkinoiden pitopaikka.

Idempänä sijaitsee Degerby, pieni kylä jolla on dramaattinen menneisyys. Sekä sikajuhla joka kesä, tule mukaan!

Kopparnäsin luonnonalue on vapaasti kaikkien käytettävissä. Katso saaristomaisemia ja syö eväitäsi tätä varten pystytetyillä taukopaikoilla.

Jos haluat lähteä veneellä saaristoa tutkimaan, niin ota yhteyttä Inkoon venetaksikuljettajiin.

Inkoon Matkailuinfo

Kunnantalo

Rantatie 2, 10210 Inkoo

09 295 151

inga@inga.fi

http://www.inkoo.fi/palvelut/matkailu